5+ intrebari la care sa raspunzi inainte sa iei un credit

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

O treime din persoanele care s-au împrumutat în ultimul an la ban­că pentru a-şi cumpăra o lo­cu­inţă au un grad de îndatorare de peste 55%, ceea ce înseam­nă că rata lu­nară le şterge mai mult de jumă­tate din câştigul lunar, potrivit Comitetului Na­ţional pri­vind Supravegherea Macropru­den­ţială. Creșterea indicelui de referință ROBOR, la sfârșitul lui 2017, în funcție de care se calculează dobânzile la majoritatea creditelor în lei și deprecierea leului în raport cu euro au mărit ratele românilor cu împrumuturi în aceste monede.

Prin urmare, datoria noastră este să ne informăm constant pentru a decide care este cel mai convenabil produs de creditare pentru nevoile noastre și să ne punem semne de întrebare la orice cuvânt care ni se pare în neregulă. De ce?, Cum?, Când?, Cât? sunt câteva dintre interogațiile de care trebuie să profităm la maximum în momentul contractării unui împrumut.

Alte întrebări la care ar trebui să răspunzi atunci când faci un împrumut sunt:

 • Dobânda este variabilă/recalculabilă la anumite intervale?
 • Sunt comisioane de rambursare anticipată?
 • Care este procentul dobânzii penalizatoare?
 • Ce comisioane și taxe se aplică?
 • Sunt produse complementare pe care ar trebui să le cumpăr pentru a beneficia de acest credit?
 • Care este dobânda reală de plată?
 • Este moneda în care fac împrumutul o monedă stabilă pe piața externă? Noi recomandăm ca împrumutul tău să fie făcut în moneda în care tu primești salariul și nu impunem celor ce iau un împrumut să cumpere produse complementare. Nu avem comisioane de rambursare anticipată, taxe sau comisioane ce se aplică în timpul desfășurării creditului și desigur, dobânda este fixă.
 • Cât îmi permit să plătesc lunar? Gradul maxim de îndatorare nu ar trebui să fie mai mare de 30% din venit.
 • Ce salariu am? Venitul este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să luăm un împrumut, dar și istoricul de plată, locul în care muncim sau situația familiei.
 • Ce tip de credit doresc? Pentru a alege produsul de creditare potrivit, trebuie să ne informăm cu privire la toate tipurile de împrumut existente, de la cele mici, pentru nevoi personale, până la cele pentru cumpărarea unei locuințe.
 • Și, bineînțeles, în ce perioadă vreau să rambursez banii? Dacă îți permiți, cel mai bine este să stabilești o perioadă cât mai scurtă pentru credit. Tot procesul de înapoiere a banilor va fi mai rapid și dobânda semnificativ mai scăzută.

La CAR Învățământ Fălticeni tot timpul a fost simplu.

Nu ești membru CAR Învățământ Fălticeni?

Nicio problemă! Dacă ești membru nou, poți accesa un împrumut. Pentru informații suplimentare despre documentele necesare fă click aici sau vino în una dintre cele 23 de agenții pe care le avem în tot județul Suceava.

 

Pentru împrumuturi rapide, fără surprize neplăcute, apelează cu încredere la CAR Învățământ Fălticeni! Vino cât mai repede în una dintre agențiile noastre și îți vom oferi toate infomațiile de care ai nevoie!

LASĂ UN COMENTARIU

POSTARI RECENTE

Follow Us