Articol in Saptamanalul de Radauti 20.01.2012

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

IULIANA BULIGA – Saptamanalul de Radauti

“Incepand cu data de 5 ianuarie 2012, radautenii au o noua alternativa pentru creditele in lei pe perioade scurte si medii. Cea mai mare Casa de Ajutor Reciproc din judetul Suceava afiliata la Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc din Romania a deschis un punct de lucru si in orasul nostru. Aceasta agentie de lucru este o filiala a CAR a Salariatilor Invatamant Falticeni, iar in prezent functioneaza cu 14 agentii in judetul Suceava, in urmatoarele localitati: mun.Suceava, Gura Humorului, Campulung-Moldovenesc, Dolhasca, Solca, Liteni, Baia, Boroaia, Radaseni, Slatina, Cornu Luncii, Malini, Radauti si Siret, ultimele doua locatii deschise in 2012. Punctul de lucru din Radauti se afla vizavi de fostul Cinematograf “Flacara” si se anunta a fi un real ajutor pentru persoanele ce au nevoie de anumite sume de bani. Indiferent ca sunt salariati in orice domeniu de activitate sau realizeaza alte venituri de natura salariala, cetatenii din Radauti vor putea beneficia de imprumuturi pentru nevoi personale rambursabile intr-o perioada de pana la 3 ani. La sfarsitul anului trecut, membrii CAR a Salariatilor Invatamant Falticeni au ajuns la un numar de 7500, cu fonduri sociale totale de aproximativ 16.500.000 lei, situandu-se in ultimii 2 ani consecutivi pe locul 3 la nivel national in topul Uniunii Nationale a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania.
Directorul economic CAR Invatamant Falticeni, Antoneta Lionte, ne-a declarat: “Media imprumuturilor contractate este de 6000 lei. Suma maxima acordata este de 15.000 lei, pe o perioada de maxim 3 ani, cu posibilitatea de a depasi aceasta suma dar doar in urma unei analize atente, cu garantii suplimentare si in functie de capacitatea de rambursare a persoanei respective. Cotizatia lunara este de minim 10 lei si maxim 500 lei, sume de bani ce raman in proprietatea membrului CAR si sunt bonificate anual cu dobanzi de cele mai multe ori mai avantajoase fata de alte institutii financiare. Membrii CAR nu sunt nevoiti sa justifice destinatia sumelor de bani pe care le imprumuta. Se poate apela la un imprumut pentru diverse necesitati, de la nevoie de a-si sustine copiii in scoli, diverse activitati agricole, renovari de locuinte, probleme medicale, diverse evenimente fericite sau mai puțin fericite în familie și până la plata facturilor curente sau chiar a medicamentelor pentru pensionari. Cei cu un venit de 500 lei nu prea au ce cauta la banca, dar noi gasim o portita ca sa-i putem ajuta; cu un girant in plus, indiferent ca e bugetar sau pensionar, o persoana pe care ne putem baza. Pentru evenimente nefericite, in caz de deces a unui membru CAR sau a unei rude apropiate, exista posibilitatea de a acorda un ajutor constand intr-o anumita suma de bani, nerambursabila, a carei valoare difera in functie de vechimea de cotizare a membrului respectiv. Sunt acceptati membrii care au o vechime la ultimul loc de munca de minim 3 luni.
           In vederea ajutorarii membrilor care au luat imprumuturi de la CAR si care traverseaza perioade mai dificile, au fost luate unele masuri de reesalonare a ratelor sau uneori de acordare a unor imprumuturi cu dobanda mai mica. Domeniul de activitate din care provin majoritatea membrilor nostri este din invatamant si educatie, insa prevederile statutare permit inscrierea membrilor si din alte domenii de activitate, conditia fiind sa realizeze venituri de natura salariala. In mod normal cetatenii pot face un imprumut de 5 ori fondul social, dar pentru inceput, drept oferta promotionala, putem acorda chiar si de 8 ori fondul social.
          Problema rapiditatii acordarii banilor este a clientului, in functie de cat de repede se prezinta cu girantii si actele necesare. In privinta noastra, onoram cererile chiar si in 24 de ore. Pana acum, desi am deschis doar de o saptamana, am avut clienti de toate varstele si toate categoriile sociale: de la tineri pana in 30 de ani pana la cei mai putin tineri si chiar pensionari.”

LASĂ UN COMENTARIU

POSTARI RECENTE

imprumut car
Blog

Imprumut CAR

Cine poate lua împrumut la CAR?Ce tipuri de împrumuturi se pot lua la CAR?Cum poți lua un împrumut la CAR? Cine este eligibil pentru împrumut?

CITEŞTE MAI MULT »

Follow Us