Banii falsi – cum sa ii deosebim

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Cum să ne păzim de banii falși.

 

Anul trecut în jurul sărbătorilor de iarnă, a fost sesizată pe piață o cantitate mare de bani falși.

Important de știut este, totuși, că bacnotele de 10 lei vin în 2 culori puțin diferite și cu 2 pensule aurii lipsă. Cele cu pensulele lipsă au fost tipărite în anul 2005. ”Fereastră transparentă: sub forma unei palete pentru pictură; conține valoarea nominală ambutisată; nu conţine element auriu supraimprimat.

bancnota 10 lei, diferente

Diferențe dintre bacnotele emise în 2005 și 2008.

* Bancnota de 10 lei emisă în 2008 conţine în plus două pensule aurii supraimprimate, dar nu mai are valoarea nominală ambutisată.” – este scris pe site-ul celor de la BNR.
Vă invităm să intrați pe site-ul lor pentru a putea vedea diferențele și a verifica toate bacnotele și elementele lor de siguranță. Legătură în josul articolului.
 
Cea mai simplă și la îndemână metodă de a verifica dacă bacnotele sunt false este să încercați răzuirea lor cu o cheie sau o monedă. Dacă se răzuieşte, este unul dintre semnele care v-ar putea indica că bancnota este falsă. Pe de altă parte, bancnotele false sunt mai deschise la culoare şi, pe măsură ce sunt manevrate, crapă vopseaua de pe ele şi nu mai rămân la fel de netede precum cele autentice.
La cele de 10 lei, există o diferenţă mai greu sesizabilă şi la desenul din partea stângă – sus. Astfel, cifra 1 de la 10 de culoare galben este aproape ştearsă, comparativ cu 0. Nu în ultimul rând bancnotele false sunt mai scurte cu câţiva milimetri decât cele autentice.
Totuși, pentru a verifica o bacnotă este necesar să luați în calcul toate celelalte elemente de siguranță.
Dacă aveți suspiciuni cu privire la bani falși vă rugăm să vă adresați personalului din cea mai apropiată secție de poliție. Rețineți, însă, că banii, dacă se dovedesc a fi falși vor rămâne în custodia poliției până la următoarele verificări.
Vă mulțumim pentru spiritul civic!
Vedeți elementele de siguranță aici –> http://bit.ly/2dgWizZ

LASĂ UN COMENTARIU

POSTARI RECENTE

credit rapid nebancar
Blog

Credit rapid nebancar

Răspundem întrebărilor voastre| Totul despre împrumuturi Ce ne interesează la un credit rapid nebancar? Valoarea maximă, perioada de rambursare, condițiile de acordare, actele necesare, dobânda sunt

CITEŞTE MAI MULT »

Follow Us