Biroul de credite – NU e conditie eliminatorie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Primim des întrebări dacă acordăm împrumuturi și persoanelor care sunt în biroul de credite.

Prezența în Biroul de Credite nu este o condiție eliminatorie. Puteți lua un împrumut chiar dacă ați fost listat în acea bază de date.

 

1. Cine poate fi membru CAR ?

Membri ai casei de ajutor reciproc pot fi salariaţi din orice domeniu de activitate sau alte persoane care obţin venituri de natură salarială sau din pensii, fără deosebire de naţionalitate, sex, vârstă, convingeri politice sau religioase.
Membri ai casei de ajutor reciproc pot fi persoane fizice cu vârsta minimă de 18 ani, cu îndeplinirea condiţiilor prevăzute în paragraful anterior.
Persoanelor fizice care doresc să devină membri li se pune la dispoziţie statutul propriu, după care vor completa cererea de înscriere prin care se angajează să respecte în totalitate prevederile acestuia.
Membrii care se pensionează pot activa pe timp nelimitat ca membri ai casei de ajutor reciproc, bucurându-se de toate drepturile dobândite.
Pensionarii care realizează venituri de natură salarială pot deveni membri ai casei de ajutor reciproc.
Şomerii nu pot deveni membri ai casei de ajutor reciproc, în schimb, cei care au calitatea de membri şi devin şomeri pot activa în continuare, având toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de statut.
Calitatea de membru se obţine după depunerea aportului iniţial şi constituirea fondului social minim stabilit de adunarea generală (conferinţă).
Femeile, pe durata concediilor de maternitate şi concediului pentru creşterea copiilor, iar bărbaţii pe durata satisfacerii stagiului militar voluntar sau pe durata concediului paternal, pot fi scutiţi, la cerere, de plata depunerilor la fondul social, fără pierderea calităţii de membru.
Casa de ajutor reciproc nu poate fi organizată ca o entitate închisă cu un număr limitat de membri.
Casa de ajutor reciproc trebuie să ţină evidenţa membrilor într-un registru sau fişier care să cuprindă: numele şi prenumele, domiciliul, ocupaţia, locul de muncă, dacă este cazul, data înscrierii, data retragerii sau excluderii şi data operaţiunilor finale ca un fost membru. Pot fi incluse şi alte date care subliniază calitatea de membru.
Fiecare membru al casei de ajutor reciproc trebuie să aibă acces la datele personale menţionate în registrul/fişierul membrilor.

 

Vezi și https://www.car-invatamant.ro/intrebari-frecvente/

CAR Învățământ Fălticeni – Împrumuturi rapide Suceava

LASĂ UN COMENTARIU

POSTARI RECENTE

Informatii

Program de Paști 2021

Fiindcă vine Paștele Ortodox programul sucursalelor noastre se va suferi mici modificări.   Programul sucursalelor CAR Învățământ Fălticeni de Paște va fi următorul: Vineri – 30

CITEŞTE MAI MULT »

Follow Us