Burse pentru cei mici 2020-2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
burse 2021 car invatamant falticeni

Burse CAR Învățământ Fălticeni

Copiii sunt viitorul, asta știm cu toții, însă situația actuală îi pune în dificultate atât pe cei mici, cât și pe părinții care încearcă să le ofere cele mai bune condiții pentru învățare. Mulți dintre elevii din județul Suceava sunt nevoiți să învețe de acasă, însă pentru asta au nevoie de instrumente care, poate, nu și le permit. Programul de burse de la CAR Învățământ Fălticeni a fost gândit tocmai pentru a face un pas important spre a susține comunitatea locală. Așadar,  am ajuns la a patra ediție a programului „Burse pentru cei mici 2020-2021”.

Nu putem cumpăra tablete, laptopuri, telefoane pentru 300 de elevi, însă ce putem face este să le acordăm burse de 100 lei/lună prin care să îi sprijinim financiar așa cum putem cu toții.

Credem că faptele bune se fac cu pași mărunți, de aceea ne bucurăm să ne revedem la a patra ediția a proiectului creat din dorința de a susține educația și dezvoltarea copiilor, proiect care s-a bucurat în fiecare an de apreciere din partea membrilor noștri. Pentru asta vă mulțumim și ne bucurăm de fiecare dată când vă putem fi de folos!

Cine poate primi burse la CAR Învățământ Fălticeni?

Proiectul „Burse pentru cei mici IV 2020-2021”, ajuns la a patra ediție, se adresează copiilor membrilor CAR, elevi în clasele I-XII cu rezultate foarte bune la învățătură și o situație materială precară.

Îți reamintim că pot deveni membri persoanele care au domiciliul în județul Suceava, salariați sau pensionari.

De asemenea, pentru a primi burse CAR Învățământ Fălticeni este necesar ca elevul să fi avut media generală cel puțin 9 sau calificativul Foarte Bine (FB) și 10 la purtare pentru a primi cei 100 lei/lună timp de 9 luni.

Departajarea se face ținând cont de venitul per familie și de mediile elevului din anul precedent. Cu alte cuvinte, pentru că suntem de părere că cei mici pot învăța lecții valoroase cu adevărat doar prin implicare și responsabilitate din partea lor, sprijinul financiar se acordă elevilor care urmează cursurile unei instituții de învățământ primare, gimnaziale sau preuniversitare și au note foarte bune atât la învățătură, cât și la purtare.

IMPORTANT! La stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent realizate de membrii familiei. Nu există un venit minim sau maxim în funcție de care se aleg dosarele depuse, așadar, toți cei care au nevoie de un sprijin financiar sunt invitați să depună documentele necesare în orice sucursală CAR Învățământ Fălticeni din județul Suceava. Documentele necesare le găsești mai jos, de unde le poți descărca în câteva secunde.

Descarcă de mai jos documentele necesare înscrierii în program.

Câți elevi vor beneficia de burse la CAR Învățământ Fălticeni?

Pentru prima dată de la înființarea programului „Burse pentru cei mici” acordăm 300 burse la CAR Învățământ Fălticeni, în loc de 200, câte au fost la ultima ediție de anul trecut. 

300 de burse în valoare totală de 270.000 lei. 

Credem că anul acesta, mai mult ca oricând, copiii au nevoie de tot sprijinul posibil pe care îl putem oferi cu toții. Este un an diferit, în care cei mici învață de acasă, iar școala online nu o pot face decât de pe tabletă, telefon sau laptop, de aceea este important să ne mobilizăm cu toții, după posibilități, iar programul de burse CAR Învățământ Fălticeni este un început pentru cei mici și pentru familiile cu o situație materială precară.

Cât vor primi copiii în fiecare lună?

Ca în fiecare an, elevii care beneficiază de program primesc burse la CAR Învățământ Fălticeni în valoare de 100 lei/lună timp de 9 luni, adică pe toată perioada anului școlar în curs.

300 de elevi din județul Suceava vor beneficia de acest program de întrajutorare comunitară, care au părinți înscriși la oricare dintre cele 23 de sucursale CAR Învățământ Fălticeni din județ.

Care sunt documentele necesare înscrierii în programul de burse?

Pentru ca cel mic să beneficieze de burse la CAR Învățământ Fălticeni te rugăm să citești cu atenție regulamentul de mai sus, precum și Anexa 1. Important de reținut este că poți depune dosarul în orice sucursală CAR imediat ce ai completat documentele necesare înscrierii.

Dosarul pentru acordarea bursei poate fi depus în sucursală până la 10 noiembrie 2020. Vor fi luate în considerare doar dosarele în care sunt atașate documente doveditoare privind veniturile și componența familiei, conform Anexei 1.

Urmărește-ne zilnic pe Facebook și fii informat!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email

LASĂ UN COMENTARIU

POSTARI RECENTE

Follow Us