Certificat de siguranta online – https

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ce este un certificat SSL (HTTPS) și la ce folosește ?

Pentru siguranța datelor dumneavoastră (secțiunea ACCES MEMBRI) și pentru siguranța întrebărilor pe care ni le adresați pe site, deoarece confidențialitatea ne definește, CAR Învățământ Fălticeni are instalat pe site un certificat SSL, asigurând astfel siguranța datelor transmise între dumneavoastră și CAR Învățământ Fălticeni.

ssl-certificate

Lăcățelul verde, dar și terminația în „s” a http(s) sunt semne certificate ale existenței unei conexiuni private între A și B.

Protocolul SSL și-a propus sã asigure un canal de comunicație privat între server-ul de WEB și browser-ul client și totodatã sã asigure clienții cã serverul la care sunt conectați este cel adevãrat. Pentru aceasta se folosește certificatul SSL care este un certificat semnat digital.

Detalii despre ACCES MEMBRI aici – https://www.car-invatamant.ro/online-sau-sms/

Certificatele SSL sunt folosite pentru a securiza schimbul de informații prin Internet: informații despre carduri bancare, parole și în general orice informație care se dorește a rămâne privată. Certificatele SSL pot fi folosite și pentru securizarea corespondenței (email).

Certificatele SSL criptează informațiile înainte ca acestea să circule prin Internet. Informațiile criptate nu pot fi decriptate decât de serverul căruia îi sunt adresate. Acest lucru garantează că informațiile trimise către un website nu vor fi furate sau modificate.

Prin convenţie, URL-urile care au nevoie de o conexiune SSL încep cu https: în loc de http:.

Un alt protocol de transmitere a datelor în siguranţă pe World Wide Web este Secure HTTP (S-HTTP). Întrucât SSL creează o conexiune securizată între un client şi un server, peste care orice numar de date pot fi trimise în siguranţă, S-HTTP este conceput pentru a transmite mesaje individuale în siguranţă. SSL şi S-HTTP, prin urmare, pot fi văzute ca fiind complementare, mai degrabă decât tehnologii concurente.

Ambele protocoale au fost aprobate de Internet Engineering Task Force (IETF) ca un standard.
Un certificat SSL, sau un certificat sigur, este un fişier instalat pe un server securizat Web care identifică un site web. Acest certificat digital stabileşte identitatea şi autenticitatea societăţii sau comerciantului, astfel încât cumpărătorii on-line pot avea încredere în faptul că site-ul este sigur şi fiabil. În scopul de a verifica dacă aceste site-uri sunt legitime (sunt cine pretind ca ar fi), aceste companii şi site-urile lor sunt verificate de o terţă parte, cum ar fi VeriSign sau Thawte.

Certificatele digitale SSL folosite astãzi sunt conforme standardului internațional X.509 adoptat de ITU (International Telecommunication Union) si ISO (International Organization for Standardization). În afara cheii publice a titularului certificatului, un certificat X.509 conține și informații de genul datei de expirare, detalii despre autoritatea de certificare emitentã și titularul certificatului. Certificatul conține și o parte pe care nu o poți vedea și care conține semnãtura autoritãții emitente a certificatului. Aceastã semnãturã indicã faptul cã s-a verificat conținutul certificatului și cã el prezintã încredere.

LASĂ UN COMENTARIU

POSTARI RECENTE

credit rapid nebancar
Blog

Credit rapid nebancar

Răspundem întrebărilor voastre| Totul despre împrumuturi Ce ne interesează la un credit rapid nebancar? Valoarea maximă, perioada de rambursare, condițiile de acordare, actele necesare, dobânda sunt

CITEŞTE MAI MULT »

Follow Us