COMUNICAT DE PRESA – Din 6 iulie o noua agentie la Moldovita

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

COMUNICAT DE PRESA

Moldovita, 6 iulie 2015

Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Falticeni I.F.N. vine in sprijinul persoanelor vulnerabile

Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Falticeni I.F.N. anunta dezvoltarea punctului de lucru din Moldovita. In contextul unei rate reduse de ocupare (aproximativ 60%) si a unei rate mari a saraciei (40.4% din populatia Romaniei era in 2014 expusa riscului de saracie), Asociatia Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Falticeni I.F.N. vine in sprijinul persoanelor vulnerabile prin asigurarea accesului la servicii financiare adecvate si la educatie financiara si antreprenoriala. Fata de imprumuturile acordate de alte institutii financiare, Casa de Ajutor Reciproc raspunde cerintelor sociale, prin dezvoltarea unor forme alternative de finantare a solidaritatii.

Casa de Ajutor Reciproc Invatamant Falticeni I.F.N. urmatoarele im prumuturi:
• imprumut traditional cu dobanda de plata de 7,2%/an din suma imprumutata;
• imprumut traditional garantat cu propriul fond social traditional al membrului CAR, cu dobanda de plata de 3,6%/an din suma imprumutata;
• imprumut optional, in functie de suma imprumutata, rambursat intr-o perioada de pana la 5 ani pentru sumele de pana la 15.000 lei si de pana la 6 ani pentru imprumuturi cuprinse intre 15.001-25.000 lei.
• Imprumuturi de nevoi personale garantate cu ipoteca, pentru suma maxima de 100.000 euro.

Casele de ajutor reciproc sunt institutii financiare nebancare IFN, fara scop patrimonial, organizate in vederea sprijinirii si intrajutorarii financiare a membrilor asociati. In cazul acestora, membrii primesc ajutor financiar reciproc si microcredite pentru dezvoltarea activitatilor generatoare de venit sau pentru uz personal, incurajarea economisirii pentru familiile cu venituri mici – ajuta la prevenirea si abordarea tuturor aspectelor excluziunii – saracie, venituri mici, lipsa locurilor de munca si mai ales a cauzelor acestora lipsa educatiei financiare si a creditului accesibil, oferindu-le sprijin in gestionarea adecvata a bugetelor, combaterea supra-indatorarii si efectelor unor practici de creditare iresponsabile social, si eventual finantare pentru ocuparea pe cont propriu.

Proiectul ICAR este implementat de catre Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariatilor din Romania alaturi de 27 de parteneri si are drept scop infiintarea unui numar de 9 C.A.R. si dezvoltarea activitatii a 17 puncte de lucru ale unor C.A.R. partenere, bazate pe modele de succes la nivel European – uniunile de credit si organizatiile de micro-finantare. In plus, se are in vedere Crearea a 36 de noi locuri de munca, din care 24 dedicate persoanelor provenite din grupurile vulnerabile din regiunile: Bucuresti, Sud-Muntenia, Sud-Est, Vest, Centru, Sud-Vest Oltenia si Nord-Est. Proiect este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara: 6. “Promovarea incluziunii sociale”, domeniul major de interventie: 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

Mai multe detalii detalii despre proiect si despre incluziunea financiara se gasesc la www.uncar.ro.

Persoană de contact:
Raluca Simbotin, expert comunicare ICAR, raluca.simbotin@fdsc.ro, telefon 0758 231 012.

 

 

Investeste in oameni!

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

LASĂ UN COMENTARIU

POSTARI RECENTE

imprumut car
Blog

Imprumut CAR

Cine poate lua împrumut la CAR?Ce tipuri de împrumuturi se pot lua la CAR?Cum poți lua un împrumut la CAR? Cine este eligibil pentru împrumut?

CITEŞTE MAI MULT »

Follow Us