Festivalul de Arta Medievala „Stefan cel Mare” din Suceava, editia 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

În perioada 15-18 august 2019 va avea loc Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” din Suceava, care a ajuns deja la a XIII-a ediție. Ca de obicei, evenimentul se va ține la Cetatea de Scaun a Sucevei și la Muzeul Satului Bucovinean, însă va debuta cu celebra paradă cu făclii care va începe din cartierul Obcini, va trece pe bulevardul George Enescu, urmând ca apoi să ajungă în Areni, la primărie, pe Ana Ipătescu și în final la dreapta, spre Cetatea de Scaun a Sucevei.

La Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” din Suceava ediția 2019 vor participa peste 500 de păpușari, scamatori, cavaleri, domnițe și oameni de divertisment din șase țări: România, Ungaria, Serbia, Ucraina, Republica Moldova și Turcia. 

Ce putem vedea la acest festival? 

Cu siguranță ne vom distra în cele patru zile de festival deoarece sunt anunțate activități pentru toate gusturile și pentru toate vârstele: paradă cu făclii, concerte, dansuri, ateliere de gastronomie medievală, pielărie, dulgherie, textile, caligrafie, concursuri pentru copii, teatru, tir cu arcul, magie, animație, spectacole cu foc, cai, lupte, pantomimă, comedia dell’arte, păsări de vânătoare, ședințe foto cu cai, expoziție de armuri și multe alte spectacole pe care abia așteptăm să le vedem! 

Spre bucuria copiilor și a celor pasionați, multe dintre spectacolele de anul acesta vor fi interactive. 

Statuile vii pe care le găsești deja prin tot orașul anunță un weekend prelungit plin de surprize, magie, lupte medievale, demonstrații de trageri cu muschetele și domni, domnițe, cavaleri, domnitori, magi și vrăjitoare!

Cât costă?

Toate activitățile vor fi cu intrare liberă, accesibile oricui. Sute de artiști amatori și profesioniști, din țară și din străinătate, vor aduce în prezent atmosfera medievală de altădată. 

Dacă nu știi ce să faci weekendul acesta cu familia sau cu prietenii, hai să ne simțim bine la Festivalul de Artă Medievală din Suceava! Începem distracția de joi, de Sfânta Maria, cu parada de făclii, și terminăm duminică târziu, cu un concert memorabil! 

Ne întâlnim la festival? 

Suntem în mijlocul comunității locale sucevene și anul acesta. Vino cu familia, cu prietenii, cu cine vrei tu, să ne simțim bine, să fim împreună la evenimentele importante din Suceava! Aici vom afla mai multe despre cultura, istoria, tradițiile și obiceiurile medievale, despre care sigur avem curiozități cu toții. 

Hai la cetate dacă vrei să vezi ceva nou și să te bucuri de atmosfera vibrantă de la cel mai mare festival de artă medievală din România!

LASĂ UN COMENTARIU

POSTARI RECENTE

imprumut car
Blog

Imprumut CAR

Cine poate lua împrumut la CAR?Ce tipuri de împrumuturi se pot lua la CAR?Cum poți lua un împrumut la CAR? Cine este eligibil pentru împrumut?

CITEŞTE MAI MULT »

Follow Us