Fondul de Asistenta Sociala

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pentru toate momentele din viața ta

Cu toții cunoaștem pe cineva care s-a căsătorit recent sau care are un membru nou în familie. Ce poate fi mai frumos decât uniunea sinceră dintre doi oameni care se iubesc sau venirea pe lume a unui micuț care ne schimbă viața în cel mai frumos mod?

Acestea sunt evenimentele firești din viața noastră, a tuturor, care ne fac să fim mai buni, să evoluăm și să ne bucurăm de cele mai speciale momente, la care, poate, nici nu ne-am fi gândit…

Pentru astfel de evenimente din viață, însă și pentru cele mai puțin fericite a fost înființat Fondul de Asistență Socială. Un sprijin bănesc pentru membrii CAR care au nevoie.

Vezi cum poți face parte din comunitatea CAR chiar de astăzi!

Când poți beneficia de Fondul de Asistență Socială

Fondul de Asistență Socială se folosește pentru ajutoare de diferite forme precum:

  • Ajutoare nerambursabile la căsătorii, nașteri și decese;
  • Ajutoare nerambursabile în cazul unor intervenții chirurgicale care au necesitat minim 7 zile de internare;
  • Ajutoare nerambursabile în cazul unor boli grave ca: leucemie, cancer, HIV/SIDA;
  • Burse pentru susținerea educației destinate copiilor membrilor CAR;
  • Ajutoare nerambursabile pentru copiii membrilor CAR care au obținut premii la olimpiade în fazele județene (200 lei), naționale (400 lei) și internaționale (600 lei).

Pe scurt, Fondul de Asistență Socială este folosit în acordarea de ajutoare nerambursabile pentru membrii CAR și copiii lor. Se constituie din contribuția obligatorie, lunară, a tuturor membrilor, în cuantum de 1 leu/lună.

Începând din data de 4 martie 2019, cuantumul lunar al ajutoarelor nerambursabile s-a dublat. Ajutorul de 100 lei, acordat pentru fiecare an de contribuție cu 1 leu/lună, a fost majorat la 200 lei ca urmare a hotărârii luate în Conferința Anuală a Membrilor din 3 martie 2019.

Fiecare eveniment din viața ta este important pentru noi, de aceea ajutorul nerambursabil este acum 200 lei.

Contribuția ta lunară rămâne 1 leu/lună, însă ajutorul  oferit membrilor este 200 lei. În cazul căsătoriilor, dacă ambii soți sunt membri CAR, va fi acordat câte un ajutor pentru fiecare în parte. Când vine vorba de nașteri, dacă ambii părinți sunt membri CAR, va fi acordat câte un ajutor pentru fiecare copil născut.

Dacă ai nevoie de un sprijin bănesc, bazează-te pe noi! Tot ce trebuie să faci este să vii într-una din cele 23 de agenții ale CAR Învățământ din județul Suceava și să completezi o cerere pentru acordarea acestui tip de serviciu, însoțită de documentul care dovedește evenimentul invocat (certificat de naștere/certificat de căsătorie/certificat de deces).

Exemplu concret de sprijinire a comunității locale

200 de copii ai membrilor CAR cu rezultate bune la învățătură și o situație materială precară au primit burse lunare prin Programul „Burse pentru cei mici III” 2019-2020 în valoare de 180.000 lei.

Cu alte cuvinte, cei mici beneficiază de 100 lei/ lună timp de 9 luni. În total, în județul Suceava, s-au acordat 200 de burse prin care se dorește încurajarea educației și perpetuarea valorilor românești sănătoase. Și copilul sau nepotul tău poate primi o bursă în următoarea ediție a acestui program! Important este să depui dosarul când încep înscrierile.

Urmărește-ne pe Facebook pentru mai multe informații despre beneficiile tale ca membru CAR sau poți afla despre ele într-una din cele 23 de agenții din județul Suceava.

SUSȚINEM COMUNITATEA LOCALĂ

LASĂ UN COMENTARIU

POSTARI RECENTE

imprumut car
Blog

Imprumut CAR

Cine poate lua împrumut la CAR?Ce tipuri de împrumuturi se pot lua la CAR?Cum poți lua un împrumut la CAR? Cine este eligibil pentru împrumut?

CITEŞTE MAI MULT »

Follow Us