2017 Masa de paste. Cat costa si cum sa economisesti.

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Paște 2017 – Sfaturi despre cum să nu cheltuiești mai mult decât e nevoie.

Carnea de miel, ouăle, cozonacii, pasca..  sunt doar câteva din produsele care umplu sacoșele gospodinelor în aceste zile.

Pentru masa de Paște, fiecare familie se pregătește chiar dacă e vorba doar de câte un ou rosu și o bucata de friptură sau de o masă domnească. Pentru o masă plină cu bucatele tradiționale acestei sărbători, o familie trebuie să cheltuiască, în medie, peste 200 lei pentru coșul de cumpărături. (fără băutură)

IMPORTANT: Fă-ți un buget!

Sfaturi:


1. Organizează-ți mai bine frigiderul și cămara!

Când în ele este haos vei reuși cu greu să afli ce îți lipsește cu adevărat din bucătărie. În plus, ceea ce nu e mereu la vedere riscă să se strice sau să expire. E bine să pui resturile de la cină sau alte mâncăruri în vase separate și transparente și întotdeauna aruncă un ochi în frigider înainte să îți scrii lista de cumpărături. 

2.Fă-ți o listă!

Înainte de a merge la supermarket, fă o listă cu produsele pe care urmează să le cumperi. Gândește-te la ce anume vrei să gătesti și cumpără doar ingredientele necesare. Urmăreste pas cu pas lista și nu te abate de la ea decât dacă descoperi vreo ofertă anume pe care nu o poți rata.

3. Citește etichetele cu atenție!

Nu numai pe cele de pe ambalajul alimentelor, ci și eticheta de pe raft. Un truc al comercianților este să afișeze prețul pe bucată și … foarte mic prețul pe kilogram. Dacă te uiți atent la cel din urmă, vei vedea că, de multe ori, bucata de cașcaval care ți se părea ieftină e mult mai scumpă și mai mică, în realitate, decât alt sortiment așezat lângă ea.

4.Cotroleaza porțiile!

Uneori mâncăm cu ochii înainte să punem prima bucată de mâncare în gură și de fiecare data suntem tentați să facem multe feluri de mâncare apetisante. Rezultatul? Rămâi cu resturi de care nimeni nu se mai atinge a două zi. Nu cumpăra ingrediente și nu găti mai mult decât știi că tu sau familia ta va mânca la o masă.

Soluție pentru gospodinele ocupate!

Cei care nu au timp sau nu ştiu să gătească produsele specifice mesei de Paşte, pot apela la firmele de catering, mâncarea putând fi comandată şi online, însă diferenţa de preţ va fi considerabilă.

Un astfel de site oferă trei variante de meniu pentru masa de Paşte, cu preţuri cuprinse între 634 de lei şi 914 lei, fără a fi incluse şi băuturile alcoolice sau cele răcoritoare.

  • Primul meniu, denumit “Masa Iepuraşului Simpatic”, conţine borş de miel (2,4 kg), un drob de miel (1,2 kg), două porţii de salata de boeuf (1,8 kg), o porţie cu 27 de saramale din porc, o porţie de fasole bătută (1,2 kg), friptură de pui (2 kg), o pască cu brânză dulce şi stafide (1 kg) şi un cozonac cu nucă (1 kg). Costul total este de 634 de lei.
  • Cea de-a doua variantă de meniu, “Masa Domnului Iepurilă”, costă 732 de lei şi conţine: borş de miel (2,4 kg), borş de curcan (2,4 kg), un drob de miel (1,2 kg), două porţii de salată de boeuf (1,8 kg), două porţii de sarmale de porc, friptură de porc (2 kg), o pască cu brânză dulce şi stafide (1 kg) şi un cozonac cu nucă (1 kg).
  • Meniul “Masa Completa de Paşte” costă 914 lei şi conţine: borş de miel (2,4 kg), borş de curcan (2,4 kg), un drob de miel (1,2 kg), salată de boeuf (1,8 kg), sărmăluţe din porc (27 buc), sărmăluţe din pui (27 buc), fasole bătută (1,2 kg), friptură de porc (2 kg), friptură de pui (2 kg), friptură de miel (2 kg), o pască cu brânză dulce şi stafide (1 kg), un cozonac cu nucă (1 kg).

Dacă la acest meniu se mai adaugă băuturi alcoolice şi răcoritoare, costul total depăşeşte 1.000 de lei.

LASĂ UN COMENTARIU

POSTARI RECENTE

Follow Us