Ghidul final pentru masa de Craciun. Impresionanta, dar la un buget decent

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Totul despre masa de Crăciun. Ce ar trebui să conțină și cum putem face economie de bani și de timp

Cum facem o masă de Crăciun bogată fără să cheltuim mai mult decât avem nevoie?

  1. Stabilim un buget pentru o masă bogată (impresionantă, sau cum ii spunem in titlu) de Crăciun;
  2. Facem o listă de cumpărături pe care o împărțim în 2 (ce cumpărăm acum și ce cumpărăm cu câteva zile înainte de Crăciun);
  3. Cumpărăm doar ce avem nevoie în funcție de banii disponibili.
  4. Cumpărăm o cantitate suficientă pentru noi și invitați, dar nu cât să ne rămână și pentru Crăciunul pe stil vechi.

Hai să vedem împreună cum putem avea cele mai frumoase sărbători de până acum în 3 pași:

Regula de aur: respectă lista de cumpărături

Poate te vei întreba cu ce te ajută pe tine această listă… În primul rând economisești foarte, foarte mulți bani. Dacă și ție ți s-a întâmplat de multe ori să rămâi fără nimic după cumpărături, uite că anul acesta nu vei mai avea parte de stres. Respectă lista pe care ai făcut-o acasă și vei rămâne cu bani în buzunar, dar masa ta de Crăciun va fi la fel de impresionantă și de bogată. Nu uita să îți stabilești înainte un buget de Crăciun.

Poate îți dorești ceva de mult timp, însă n-ai avut posibilitatea financiară să-ți îndeplinești visul. Uite că acum poți. Cu economiile pe care le faci astfel, eficient și fără efort.

Citește și: Secretele oamenilor de succes

Economisește timp și bani făcând cumpărăturile mai devreme

Prioritizare și organizare. Fii eficient și stresul cumpărăturilor de Crăciun va rămâne un vis urât. Neapărat, cumpără din timp alimente neperisabile și decorațiuni de Crăciun (dacă ai nevoie). Produsele precum conserve, paste, orez, decorațiuni se pot cumpăra chiar și cu câteva săptămâni mai devreme. În plus, vei economisi bani deoarece totul este mai ieftin în această perioadă. Înainte de sărbători prețurile cresc considerabil.

Nu este prea devreme să începi cumpărăturile pentru masa de Crăciun. Dacă asta ai crezut, gândește-te cât timp pierzi la cozile interminabile din supermaketuri sau din piețe cu câteva zile înainte de Crăciun sau de Anul Nou. Mai bine îți petreci timpul cu familia, acasă. Până la urmă asta contează cel mai mult.

Te-ar putea interesa și: Cum să economisești avantajos tot timpul

Nu cumpăra mai mult decât ai nevoie pentru masa de Crăciun

Cu toții suntem tentați să facem cumpărături din impuls când vine vorba de sărbători, însă gândește-te cât de mult vei câștiga dacă te vei limita la ceea ce ai nevoie. Lasă deoparte scuzele și respectă lista de cumpărături! De preferat ar fi să nu mărești cantitatea lucrurilor de pe listă. Dacă ai nevoie de 2 kg de carne, cumpără 2. Doar ai stabilit cantitatea în funcție de numărul de invitați.

Ce s-a întâmplat cu masa de Crăciun de anul trecut? Dacă o parte a ajuns la gunoi, înseamnă că ai exagerat la cumpărături. Aceștia sunt bani pierduți și nu te ajută cu nimic, ba mai mult, lipsa lor te poate încurca. E simplu să fii cumpătat când știi că este în interesul tău.

Ce ar trebui să conțină o masă tradițională de Crăciun 

Sarmale, salată boeuf, răcitură (piftie), ciorbă de perișoare, cârnați, slănină, caltaboș, lebăr, tobă, friptură de porc, acompaniate de un vin bun, rachiu sau țuică și, bineînțeles, nelipsitul cozonac.

Vezi și: Unde poți economisi eficient pentru tine și pentru familia ta

Important de reținut este faptul că depinde de tine ce sărbători vei avea anul acesta. Nu te stresa, fă pregătirile din timp, respectă lista de cumpărături și astfel te vei încadra într-un buget perfect pentru nevoile tale, însă vei avea și o masă de Crăciun demnă de invidiat.

Nu uita să iei în calcul și colindătorii când scrii lista de cumpărături. Dulciuri, fructe sau un platou cu aperitive pentru cei care îți aduc bucuria colindelor de Crăciun în casă.

Relaxează-te! Până la urmă tot ceea ce contează este să te bucuri de cei dragi, să fii în familie de Crăciun. Nu lucrurile materiale ne fac mai buni, ci cei care ne înconjoară.

Din țară, din străinătate, adună-ți familia la masă, râdeți împreună, cântați colinde și bucurați-vă de tot ce vă oferă viața.

Nu uita să mergi la biserică împreună cu cei dragi de sfintele sărbători, pentru un an nou cu sănătate și liniște în suflet.

Fii recunoscător pentru familie și pentru momentele frumoase alături de cei pe care îi iubești. Lucrurile materiale sunt trecătoare.

Ceea ce contează pentru noi toți, cu adevărat, este familia.

Crăciun fericit și un An Nou luminat!

Familia CAR Învățământ Fălticeni


LASĂ UN COMENTARIU

POSTARI RECENTE

imprumut car
Blog

Imprumut CAR

Cine poate lua împrumut la CAR?Ce tipuri de împrumuturi se pot lua la CAR?Cum poți lua un împrumut la CAR? Cine este eligibil pentru împrumut?

CITEŞTE MAI MULT »

Follow Us